محققان برای اولین بار موفق به ساخت نوعی باتری شدند که با یک ضربه انگشت شارژ میشود.
امروزه یافتن انرژیهای جایگزین و بهخصوص دستیابی به روشهای مؤثرتر برای تأمین انرژی میکروتراشهها که بلوکهای ساختمانی فناوریهای روز از قبیل تلفنهای هوشمند و رایانههای سریعتر هستند، یکی از انگیزههای تحقیق در زمینه فناوریهای نوین است.
به همین منظور اخیرا محققان دانشگاه RMIT و دانشگاه ملی استرالیا با انجام تحقیقی مشترک و با ترکیب اصول ساخت میکروتراشهها و فناوری فیلمهای نازک و استفاده از خاصیت پیزوالکتریک این فیلمها در تبدیل فشار مکانیکی به الکتریستیه، برای اولین بار موفق به ساخت نوعی باتری شدند که با یک ضربه انگشت شارژ میشود.
این یافته گام بسیار مهمی به سمت دستیابی به دستگاههای الکترونیکی قابل حمل خود شارژ شونده بهشمار میآید. آنها در این روش برای اولین بار توانستند با اندازهگیری دقیق میزان ولتاژ و جریان حاصل از فیلمهای نازک پیزوالکتریک، قابلیت تولید انرژی آنها را معین کنند. به باور این محققان فیلمهای نازک بهدلیل امکان روکش کردن قطعات الکترونیکی با آنها، تنها گزینه مناسب برای این کار بهشمار میآیند.
برخی از نتایج شگفتآور این یافته مهم در آینده، استفاده از انرژی پیزوالکتریکی تعبیه شده در کفش برای شارژ تلفنهای همراه و یا تأمین انرژی الکتریکی رایانههای همراه از طریق تایپ کردن و یا حتی تبدیل فشار خون به انرژی الکتریکی در باتریهای قلب است که در واقع بهمعنای در اختیار داشتن باتریهای دائمی و بدون نیاز به شارژ خواهد بود.
به گفته بیهاسکاران(Bhaskaran) اگرچه این تحقیق امکان استفاده از خاصیت پیزوالکتریک در ساخت چنین باتریهایی را ثابت میکند، اما تحقق عملی آن با دشواریهای زیادی روبهروست که مهمترین آن یافتن راهی برای تقویت انرژی تولید شده توسط فیلمهای نازک پیزوالکتریک بهمنظور تعبیه آن در ساختارهای فشرده و ارزان است.
گزارشی از نتایج این دستاورد جالب در نشریه Advanced Functional Materials منتشر شده است.
تعداد مشاهده
(1255)
نظرات
(0)