یکی از آنها را در دستتان بگیرید، قول میدهم تصور میکنید چیزی جز یک آیفون معمولی و طبیعی نیست، درست مانند تمام آیفونهایی که دیدهاید، اما کافی است کمی بیشتر به آن دقت کنید تا شگفتزده شوید. بله درست متوجه شدید، صحبت از گوشیهای چینی است که با شباهتی بینظیر از روی محصولات محبوب شرکتهای معتبر تلفن همراه ساخته میشوند و همیشه حتی در بازار ایران هم طرفداران زیادی دارند. چین به تنهایی بیش از ۲۰ آیفون کپی مختلف در بازار دارد. البته چین تنها کشوری نیست که محصولات کپی در آن تولید میشود، بلکه میتوانید در کشورهای دیگری مانند هند، مالزی و حتی روسیه نیز دستگاههای مشابهی با همین رویکرد پیدا کنید. اما چرا تولیدکنندگان فرعی به تولید محصولات کپی و مصرفکنندگان به خرید این محصولات تمایل دارند؟ مشکل از جایی شروع میشود که بخش عمدهای از مردم گوشیهای معروفی مانند آیفون را بسیار شیک و عالی میدانند و بیشتر از آنکه به کاربرد آن توجه کنند، آن را بهعنوان یک کالای تجملی می خرند. در نتیجه پای گوشیهای تقلبی که فقط ظاهری شبیه گوشیهای گرانقیمت دارند به بازار باز میشود.
ظاهری زیبا با قلبی بیمار
درحالیکه غولهای دنیای فناوری مانند اپل و سامسونگ در حال جنگ با یکدیگر برای به دست آوردن سهم بزرگتری در بازار در حال رشد موبایل هستند، مجموعه جدیدی از تولیدکنندگان عمدتا چینی وجود دارد که تلفنهای همراه هوشمندی را که وارد بازار شدهاند، دوباره بازتولید میکنند. این گوشیهای جعلی ارزان قیمت نسبت به نسخههای اصلی بیکیفیت هستند. گوشیهای کپیکار با توجه به مخاطب خود تنها به طراحی ظاهری تلفنهای هوشمند توجه میکنند و در مشخصات فنی دست شما را در پوست گردو قرار میدهند. در ادامه به سه نکته مهم یعنی سخت افزار، نرم افزار و همچنین پشتیبانی و تعمیر این تلفنهای همراه تقلبی میپردازیم.
سختافزار
بدیهی است زمانی که میخواهید محصولی را با قیمتی بسیار نازلتر از قیمت محصول اصلی تولید کنید، باید از قطعات و مواد باکیفیت کمتری استفاده کنید. گوشیهای چینی نیز از این قائده مستثنی نیستند. برای مثال آیفونهای چینی علاوه بر آنکه از قطعات داخلی بسیار معمولیتری استفاده میکنند، در ساخت بدنه دستگاه نیز موادی معمولیتر بهکار میبرند. همین نکته باعث میشود این دستگاهها در برابر ضربه یا اتفاقاتی از این جنس مقاومت کمتری نسبت به محصول اصلی داشته باشند.
نرم افزار
از آنجایی که سیستمعامل اندروید گوگل از کدهای متن باز تشکیل شده و دسترسی به آن راحتتر از دیگر سیستمهای عامل موجود است، تقریبا تمام تلفنهای همراه کپی از این سیستم عامل استفاده میکنند. شاید به ظاهر این سیستمهای عامل هیچ فرقی با اندروید نداشته باشند، اما به اعتقاد بیشتر کارشناسان دستگاههای چینی از ترکیب معتبر اندروید استفاده نمیکنند و بیشتر در رابط کاربری گرافیکی اشتراک دارند، همین مسأله باعث میشود که برنامههای محبوب مانند جیمیل، Whatsapp و… هماهنگی لازم را با این پلتفرمها نداشته باشد و خیلی زود مشکلات آنها هنگام استفاده کشف شود.
پشتیبانی و تعمیر
تمام محصولات کپی برای آنکه درگیر مراجع قانونی و همچنین مسأله حق ناشر یا همان کپی رایت نشوند، برند واحد و مشخصی ندارد. در چنین شرایطی انتظار وجود یک نمایندگی یا پشتیبانی برای چنین محصولاتی کمی دور از واقعیت است. برای همین اگر به هر نحوی گوشی شما با مشکل روبهرو شد و به تعمیر احتیاج داشت، دست شما از همه جا کوتاه است، زیرا هیچ تضمینی برای تعمیر یا پیدا شدن قطعات آن در بازار وجود ندارد. علاوه بر این تجربه شخصی نشان داده است که بیشتر تعمیرگاههای تلفن همراه از قبول چنین گوشیهایی برای تعمیر سرباز میزنند. پس اگر به فکر خرید چنین محصولاتی هستید از همین الان باید صابون یک بار مصرف بودن آنها را به تن خود بزنید.
مهندسی معکوس
چینیها را باید استاد بلامنازع روشی دانست که بعضی آن را یک کپیبرداری هوشمندانه میدانند. صحبت از مهندسی معکوس است، یعنی جایی که تمام مسیر را برعکس طی میکنید تا از پاسخ به پرسش برسید. شرکتهای تولیدی چینی که ید طولایی در تولید نسخههای کپی از محصولات اصلی و محبوب شرکتهای بزرگ دارند، سالهاست با استفاده از مهندسی معکوس به روش ساخت این گوشیها پی میبرند. تلفنهای همراه و گجتهای هوشمند تنها خاستگاه شرکتهای چینی برای کپیبرداری نیستند و این اتفاق در صنعتهای دیگری مانند خودروسازی، صنایع دفاع و حتی داروسازی دیده میشود. این روش به چینیها اجازه میدهد تا تنها با تجزیه و تحلیل محصولات موجود به آنچه شرکتهای بزرگ پس از سالها سرمایهگذاری و تحقیق دست یافتهاند، برسند.
بررسی چند نمونه
تفاوت Samsung Galaxy S4 با Feiteng H9504
کپی چینی گلکسیاس ۴ را در هر کوچه پس کوچهای با قیمتی بسیار نازلتر میتوانید پیدا کنید. کهکشانی چینی از لحاظ ظاهر هیچ تفاوتی با همتای کرهای خود ندارد. مدل چینی یک صدم اینچ از گلکسیاس ۴ بزرگتر است و پنج اینچی از آب در آمده است. همچنین وضوح تصویر اس ۴ معادل ۱۹۲۰ در ۷۶۸ پیکسل است که در مقایسه با محصول چینی با وضوح تصویر ۱۲۸۰ در ۷۲۰ پیکسل برتری چشمگیری دارد. کپی چینی از یک پردازنده Cortex A7 بهره میبرد که برای یک گوشی سطح متوسط پردازشگر خوبی است، اما در مقایسه با پردازشگر Snapdragon سامسونگ ضعیفتر است. حافظه داخلی چهار گیگی آن نیز در مقابل ۶۴ گیگ حافظه داخلی اس۴ پایین است. همچنین دوربین هشت مگاپیکسلی نسخه کپی در برابر دوربین ۱۳ مگاپیکسلی گلکسی یک نکته منفی دیگر محسوب میشود. البته مانند تمام گوشیهای چینی دیگر، گوشی کپی در پشتیبانی از سیمکارت یک قدم جلوتر است و از دو سیم کارت پشتیبانی میکند.
قیمت مدل اصلی: نزدیک ۲ میلیون تومان
قیمت مدل چینی: حدود ۸۰۰ هزار تومان
تفاوت iPhone 5 با Hero H2000
نام «قهرمان» برای کپی بینقص از محصول محبوب اپل بیشک نام برازندهای است. این گوشی ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومانی از لحاظ طراحی کاملا خوش ساخت است و با نکتهسنجی و دقت بسیار بالایی ساخت شده، به طوری که وقتی آن را در دست میگیرید هیچ تفاوتی با نسخه اصلی پیدا نمیکنید. اما وقتی کار با آن را شروع میکنید، داستان جور دیگری میشود.هر دو گوشی چهار اینچی هستند، اما اگر به وضوح تصویر دو دستگاه نگاهی بیندازید، بدجوری توی ذوقتان میخورد، زیرا وضوح تصویر مدل چینی تنها ۸۰۰ در ۴۸۰ پیکسل است که در مقابل وضوح تصویر ۱۱۳۶ در ۶۴۰ پیکسلی آیفون ۵ یک فاجعه است. در مورد پردازنده نیز همین داستان تکرار میشود، زیرا پردازنده پیش پا افتاده Dual-core در مقابلApple A6 هیچ حرفی برای گفتن ندارد. مدل چینی از نصف رم آیفون یعنی ۵۱۲ مگابایت استفاده میکند و تنها چهار گیگ حافظه داخلی دارد، در صورتی که آیفون ۵ در سه مدل ۱۶، ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی عرضه میشود. درباره سیستمعامل نیز بهتر است مقایسه را کنار بگذاریم، زیرا اندروید ۴ در مقابل آیاواس ۷ قرار میگیرد! با وجود اینکه مدل چینی علاوه بر دو سیم کارته بودن در باتری نیز برتری دارد، اما نوعCPU آیفون باعث میشود که عملکرد باتری آن بهتر از مدل چینی باشد.
قیمت مدل اصلی: نزدیک ۲ میلیون تومان
قیمت مدل چینی: حدود ۷۰۰ هزار تومان
مائده گیوهچین| دانستنیها شماره ۱۰۴
تعداد مشاهده
(1248)
نظرات
(0)