چاپ خبر
دبیرستان پسرانه شهید بهشتی (دوره اول ) چهارشنبه, ۲۸ بهمن ۱۳۹۴
سلام کردن و تاثیرات آن
آیا برای شما هم پیش آمده که به فروشگاه و یا شرکتی مراجعه کنید که در آن فرد مسئول، نه تنها به شما سلام نمی کند بلکه جواب سلام شما را هم نمی دهد؟ تازه اگر به شما خیلی هم لطف بکند بدون اینکه به شما نگاهی بیندازد زیر لب چیزی شبیه سلام می گوید! در فرهنگ ما سلام معمولا اولین کلمه در شروع ارتباط است. در روایات دینی هم تاکید شده که جواب سلام واجب است. بنابراین وقتی وارد باراز کار شدید، تا حد ممکن شما اولین نفری باشید که سلام می کند و در پاسخ دادن به سلام هم با استفاده از لحن مناسب و حالت گشوده چهره و... پذیرنده بودن خود را به مشتری القا کنید.
دانش آموزان نیز باید در مدارس به نشانه ی احترام به دبیران و مسئولان مدرسه، به آنها سلام کنند.
سلام، اولین كلمه احترام‌آمیز در برخوردهای اجتماعی است كه هیچ زحمت و دردسری برای گوینده آن ندارد، ولی آثار ارزشمند فراوانی دارد. چه بسیار دوستی‌های ارزنده و گران‌بهایی كه در پرتو سلام آغاز شده است.
در آداب اسلامی، سلام به اندازه‌ای اهمیت دارد كه رسول خدا صلی الله علیه و آله می‌فرماید: به كسی كه بدون ادای سلام، لب به سخن گشود، جواب ندهید.
 سلام كردن نیز آدابی دارد كه رعایت آن، آثارش را بیشتر می‌كند.
سلام كردن، مستحب و امری دلخواه است. هركس می‌تواند اول سلام گوید و از ثواب آن برخوردار شود، ولی بهتر است مراتب آن رعایت شود. امام صادق(ع) می‌فرماید: كوچك بر بزرگ، رهگذر بر نشسته و گروه اندك بر گروه بزرگ سلام كند.
نکته مهم در سلام کردن اینجاست که سلام کردن فرد را بزرگ می کند، نه کوچک. وقتی به فردی سلام می کنیم، به او احترام گذاشته ایم و به طور غیر مستقیم می گوییم که برای او ارزش قائل هستیم.
متاسفانه بسیاری از افراد ارزش سلام کردن را نمی دانند. وقتی به فردی سلام می کنیم و آن فرد جواب سلام را نمی دهد، هم به ما بی احترامی کرده و هم خودش را کوچک کرده است. حتی اگر معلم یا بزرگتر از ما باشد! پس چه بهتر است که همه ی افراد جامعه به یکدیگر سلام کنند و این را فقط وظیفه ی دیگران ندانند.
 
انتهای پیام/.